Hírek

Kutyaovi egész évben minden vasárnap 10:00!

 

Hírlevélfeliratkozás

Kérek értesítést a Soproni Kutyasuli eseményeiről

Agility

Az agility napjaink egyik legdinamikusabban fejlődő kutyás sportja. Az agility futam során a kutyának a gazda irányítása mellet egy különböző akadályokból álló pályát minél gyorsabban kell teljesítenie. Az akadályok sorrendjét minden egyes futam előtt a bíró vagy az edző határozza meg. Ezután a gazdáknak kb. 8-10 percnyi ideje van, hogy kutya nélkül bejárják a pályát, memorizálják az akadályok sorrendjét és meghatározzák a kutya vezetésének ideális vonalát.

Az agility futam alatt a kutyán semmi nem lehet, azaz nyakörv és póráz sem, ezért ez a sport nagyon jó kutya-gazda kapcsolatot feltételez.

Az agility futam során a kutya és a gazda közös munkája mindenféle

kényszerítő eszköz nélkül, csupán a két fél kommunikációja, azaz hang és testjelek segítségével valósul meg. Az agility a kutya ügyességén és gyorsaságán kívül az együttműködési készségét is nagymértékben teszteli. Ezen okoknál fogva az agility remek életmódprogramot biztosít a kutyának és a gazdának egyaránt, a fizikai és a pszichikai erőnlétet is fejleszti, illetve szinten tartja, valamint kielégíti a kutya szociális szükségleteit is, hiszen mi lehet jobb annál, mint egy jót játszani a gazdival?!

Egy agility pálya az alábbi akadályokból állhat: ugróakadály, távolugró akadály, kúszó akadály (sima és zsákos), zónás akadály (palló, A-palánk, hinta), karika, szlalom, asztal, viadukt

A foglalkozások során egyesével tanítjuk meg a kutyának az akadályok teljesítését, ezt követően különböző kombinációkat tanulnak meg a kutya/gazda párosok.

Egy edzésen max 6 kutya vehet részt.

Sport Tréner Alkalom Ár Kezdés Időpont
Agility Alapozó Hanzséros Mária 8 24 000 2017.09.30 szombat 9:00 Jelentkezés
Agility Edzés* Hanzséros Mária 1 2 000 2017.09.26 kedd 19:00 Jelentkezés
További információ:

Hanzséros Marcsi: +3630/7090-622